Bouwinvest Healthcare Fund koopt woonzorgcomplex in Heemstede

Bouwinvest Healthcare Fund heeft het duurzame complex Thagaste met 66 zorgeenheden in Heemstede verworven van Gaudium Real Estate. Kloek, een ervaren Nederlandse zorgaanbieder gespecialiseerd in ouderenzorg en dementiezorg, zal de zorg in het gebouw leveren en heeft zich langjarig verbonden aan deze locatie.

Het complex is gelegen op het Landgoed Mariënheuvel. Op deze plek stond vele jaren het zusterhuis 'Thagaste'. Gaudium Real Estate heeft het huidige gebouw verworven, dat door de aannemer middels sloop-/nieuwbouw tot een modern en duurzaam woonzorgcomplex zal worden omgevormd. De doelgroep van het project zijn senioren die zwaardere zorg nodig hebben als gevolg van bijvoorbeeld dementie.

Maikel Withaar, Real Estate Developer bij Gaudium Real Estate: ‘Wij zijn verheugd om samen met Bouwinvest en Kloek deze uiterst duurzame zorgontwikkeling te kunnen realiseren. We geven deze unieke locatie daarmee een volwaardige nieuwe invulling die eer doet aan het voormalige zusterhuis van de Congregatie der Zusters Augustinessen van Barmhartigheid.’ ‘Met de uitbreiding van de locatie Heemstede denkt Kloek nog meer ouderen met dementie te kunnen ondersteunen en hierbij een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappij,’ voegt Martin van de Graaf, directeur van Kloek toe.

Groeiend tekort

Bouwinvest ziet een groeiend gebrek aan geschikte huisvesting voor senioren, zowel met als zonder zorgbehoeften. Dit tekort zal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Institutionele investeerders, waaronder Nederlandse pensioenfondsen, kunnen een cruciale rol spelen bij het aanpakken van dit tekort aan zorgwoningen en woonzorgcomplexen.

Maya Savelkoul, Fund Manager Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest: ‘Deze aankoop past goed binnen de strategie van het Healthcare Fund, dat zich richt op particuliere woonzorg, intramurale zorgvoorzieningen en verzorgd wonen. Met deze investering spelen we in op de toenemende vraag naar gespecialiseerde zorg voor senioren. De demografische ontwikkelingen in Heemstede, waar het aantal huishoudens van 75 jaar en ouder naar verwachting tot 2042 met 45% zal stijgen, benadrukken de noodzaak voor zorgfaciliteiten zoals Thagaste.’

De investering draagt volgens Bouwinvest ook bij aan het behalen van de Paris Proof doelstellingen die het Healthcare Fund heeft gesteld om in 2045 gasloos en bijna energieneutraal te zijn. Met dit gebouw wordt een bovengemiddelde reductie op de wettelijke BENG 2-eis bereikt.

De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2026. Gaudium werd in deze transactie bijgestaan door Capital Value (commercieel) en CMS (juridisch).

Laatste nieuws

Evenementen