NSI transformeert Rotterdams kantoorgebouw volgens eigen duurzaam concept

NSI gaat in Rotterdam Alexander een kantoorgebouw uit 1981 met energielabel C de komende maanden duurzaam transformeren tot een Paris-Proof gebouw vol faciliteiten en services. Het gebouw wordt na oplevering de nieuwste flagship locatie van NSI’s eigen flexibele kantorenconcept HNK.

HNK Rotterdam Alexander ligt aan de Marten Meesweg 91 – 121 op steenworp afstand van het intercity-treinstation Rotterdam Alexander en direct aan de A20. Het gebouw met straks 4.500 m² aan kantoorruimte, is al sinds 2015 onderdeel van de portefeuille van NSI en sluit na de renovatie volledig aan bij de visie van HNK, waarbij alles draait om hospitality, duurzaamheid en gemak.

Paris-Proof

Om het gebouw op Paris-Proof niveau te krijgen, wordt er een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo wordt de gevel gedeeltelijk vervangen en verduurzaamd naar ontwerp van OOK Architecten, de klimaatinstallatie gerenoveerd, zonnepanelen toegevoegd en buitenterreinen vergroend. Daarnaast wordt het energielabel verbeterd naar A+++. Deze vooruitstrevende aanpak levert niet alleen een BREEAM-NL In-Use Excellent certificaat op, maar zorgt ook voor een forse verlaging van het energieverbruik van 125 kWh/m² naar 65 kWh/m². Hiermee komt het gebouw ruim onder de Paris-Proof standaard uit.

Nieuw design

Het interieurdesign van het kantoor is ontwikkeld door hospitality design studio HD+VK. Er worden in het jaren tachtig gebouw faciliteiten toegevoegd die verschillende vormen van werk stimuleren, zoals een bibliotheek, een opnamestudio met hoogwaardige apparatuur, een rustgevende wellness-ruimte, een uitgebreide co-working zone en 14 unieke meeting rooms die elk zijn ontworpen voor een specifiek type vergadering. Op de bovenste verdieping worden twee complete eventruimtes gerealiseerd, evenals een dakterras met bar die exclusief af te huren is voor grote evenementen.

Robert Sparreboom, Head of HNK: ‘Wij zijn trots op HNK Rotterdam Alexander als nieuwste toevoeging aan het HNK platform. Op deze plek komt alles samen: een strategische locatie op een van de belangrijkste transportknooppunten van Nederland, toonaangevende ESG prestaties en de hoogste standaard op het gebied van services. Deze uitbreiding ligt in lijn met HNK’s ambitie om dé aanbieder te worden op het gebied van flexibele en full service werkomgevingen voor organisaties. Op deze locatie kunnen wij bedrijven ultiem ondersteunen in hun groeiambities.’

De werkzaamheden starten in november, zodat HNK Rotterdam Alexander naar verwachting haar deuren in het derde kwartaal van 2025 zal openen.

Laatste nieuws

Evenementen