Topscores voor Vesteda en Achmea RE in GRESB-benchmark

Woning- en zorgvastgoedfondsen van Vesteda en Achmea Real Estate hebben dit jaar weer de maximale score gehaald in de GRESB duurzaamheidsbenchmark. Beide institutionele beleggers doen het royaal beter dan het marktgemiddelde. 

In de jaarlijkse Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) behaalt Vesteda in 2024 wederom vijf sterren en heeft daarmee net als vorig jaar een nummer-1-positie binnen de referentiegroep ‘Residential’ in Nederland en Europa. 

De totaalscore van Vesteda kwam uit op 94 punten van de maximaal 100. De vijf-sterrenstatus is de hoogst haalbare rating binnen GRESB en betekent dat Vesteda wereldwijd tot de 20% best scorende fondsen behoort die meedoen aan de benchmark. Wereldwijd behaalden de deelnemende fondsen in de GRESB een gemiddelde score van 76 punten.

Andere methodiek

Kleine kanttekening bij benchmark is dat de scores dit jaar niet direct kunnen worden vergeleken met die van vorig jaar, zo geeft de GRESB-organisatie aan. Oorzaak zijn verschillende wijzigingen in de scoringsmethodiek, die impact hebben op de scores van de deelnemende fondsen.

Drie fondsen Achmea RE

Ook drie vastgoedfondsen van Achmea Real Estate haalden opnieuw de maximale rating van vijf sterren. Het woningfonds ADRF en zorgvastgoedfonds ADHCPF behaalden met respectievelijk 91 en 93 punten wederom een outperformance in hun peer groups. Het retailfonds ADRPF bleef met 88 punten net 1 punt achter bij de gemiddelde score in zijn peer group. 

Laatste nieuws

Evenementen