Overname van grote parkeergarage-portefeuille

Eind 2021 hebben Crossroads Real Estate (Crossroads), Holland Immo Group (HIG) en Apcoa Parking hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst van het vastgoed en de exploitatie van de parkeergarages in Scheveningen en Vlaardingen.

Per 1 maart 2022 verwerven Crossroads en Holland Immo Group de vastgoedportefeuille. Tegelijkertijd neemt Apcoa Parking het exploitatie-management over van de parkeervoorzieningen.

BKS Parking
Deze parkeergarage portefeuille is ruim 40 jaar door de huidige eigenaren geëxploiteerd en is bekend van de Scheveningse parkeergarages: de alom-bekende ‘Parking Kurhaus’, de ‘Nieuwe Parklaan’ parkeergarage naast het Afas Circustheater en de langste ondergrondse parkeergarage van Nederland ‘Parking Strand’ aan de Zwolsestraat met 2030 parkeerplaatsen. Daarnaast bevat de portefeuille de binnenstedelijke parkeergarages in Vlaardingen: ‘Parking Liesveld’, ‘Parking Hoogstraat’ en ‘Parking Stadhuis’.

In omvang bedraagt de totale portefeuille 3819 parkeerplaatsen. De meeste (2850) parkeerplaatsen zijn gelegen in Scheveningen en bieden plaats voor bezoekers van tal van activiteiten in de kustplaats. In Vlaardingen zijn de 3 parkeergarages gericht op het bezoekers-parkeren van de binnenstad en het Stadhuis.

De overnamesom van de parkeeronderneming wordt niet bekend gemaakt. Matthieu Dekkers van HIG: ‘De overname is vanaf begin 2021 zorgvuldig voorbereid met alle stakeholders. Dit heeft tijd gekost, maar het is dan ook speciaal om de laatste grote, in particulier bezit gehouden, parkeeronderneming van Nederland over te nemen.’

Crossroads en Holland Immo Group werden geadviseerd door Taylor Wessing, SGS, Deloitte en Dirkzwager Legal & Tax. Cushman & Wakefield verzorgde de taxaties. Apcoa Parking werd geadviseerd door De Bok Roijers Gasseling Advocaten.