Over-IJssel 1882 koopt kantoorgebouw in Houten

Investeringsmaatschappij Over-IJssel 1882 Investment heeft recentelijk het kantoorgebouw aan De Molen 48 in Houten aangekocht. 

Het kantoorgebouw bestaat uit 2 bouwdelen gerealiseerd in 1995 en 2003 en heeft een totaal bruto vloeroppervlak van 5.638 m², een verhuurbaar vloeroppervlak van 4.830 m² en is gelegen op een kavel van 4.588 m². Het gebouw heeft een bezettingsgraad van 77% en is langjarig verhuurd aan de gemeente Houten en Perspectief Groep. De gemeente zal hier onder andere de Bibliotheek gaan huisvesten.

Over-IJssel 1882 betaalde € 5,5 mln voor het kantoor, zo blijkt uit data van het Kadaster. Het pand bevindt zich in het kantorenpark De Molenzoom, grenzend aan het centrum van Houten. Dit gebied is door de gemeente Houten aangewezen als transformatiegebied en zal op termijn worden getransformeerd tot een moderne omgeving waar wonen en werken samenkomen.

Waltmann Makelaars & Bedrijfshuisvesting Utrecht heeft deze transactie namens de verkopers, waaronder Jongerius Invest, tot stand gebracht.