OCP verkoopt 1400 Amsterdamse woningen aan CBRE Global Investors

Orange Capital Partners heeft een portefeuille van 1400 woningen in Amsterdam verkocht aan CBRE Global Investors.

De verkoopprijs van de portefeuille is ruim € 400 mln. De portefeuille omvat onder andere het Change= gebouw in Amsterdam-West, de woontorens aan het Waterlandplein in Amsterdam-Noord en veel unieke panden binnen de ring A10 in Amsterdam.

‘Wij zijn bijzonder verheugd met het uiteindelijke verkoopresultaat, maar met enig sentiment nemen we ook afscheid van onze eerste partnership met Silverfern Group en een Amerikaans Pensioenfonds. In de afgelopen vier jaar zijn wij erin geslaagd om een unieke portefeuille woningen in Amsterdam op te bouwen middels een reeks van acquisities. We hebben significant geïnvesteerd het verbeteren van de portefeuille door het energie efficiënt maken van de woningen en het achterstallige onderhoud bij te werken. We zijn erin geslaagd om een portefeuille met Amsterdamse panden te transformeren in een energy efficiënte hoogwaardige woningportefeuille’, zo zegt Victor van Bommel, CEO van Orange Capital Partners.

OCP investeerde de afgelopen vier jaar in partnerships met institutionele beleggers en family offices in woningen en wijkwinkelcentra in de belangrijkste steden in de Randstad. De resterende woningportefeuille bestaat uit ruim 1.600 woningen in met name Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De convenience retail portefeuille bestaat uit 40 wijkwinkelcentra op sterke locaties in binnenstedelijke gebieden.

img
Redacteur
Profiel