OCP koopt 3 winkelcentra van IEF Capital

Orange Capital Partners (OCP) heeft van IEF Capital 3 winkelcentra gekocht, winkelcentrum Beverhof in Beverwijk, Stadsdennen in Harderwijk en Leyenburg in Den Haag.

De totale koopsom voor de 3 winkelcentra bedraagt volgens het Kadaster € 46,1 mln. Het gaat om een winkelvloeroppervlakte van in totaal 19.083 m².

De Beverhof in Beverwijk (eerste foto) is in opdracht van IEF Capital herontwikkeld door Webscon uit
Nieuwegein. In 2016 werd het hernieuwde winkelcentrum aan de Beverhof 1-43 opgeleverd. Het oudste overdekte winkelcentrum van Beverwijk en de regio IJmond heeft een totale metamorfose ondergaan. Daarbij is de lay-out aangepast en is de look & feel van de Beverhof gemoderniseerd en verbeterd. De nieuwe Beverhof heeft een omvang van 10.500 m² winkeloppervlakte. Naast Albert Heijn en uiteenlopende speciaalzaken is een van de nieuwe grote trekkers een Deen Supermarkt.

Stadsdennen (tweede foto) onderging een grootscheepse renovatie en uitbreiding, die door Lingotto werd uitgevoerd voor eigenaar IEF Capital. Het plan werd in 2011 opgeleverd. Het winkelcentrum - gelegen aan het PC Hooftplein, Tesselschadelaan en Vondellaan - bestaat nu uit circa 5500 m² winkeloppervlak, waaronder twee supermarkten: Boni en Aldi. Er zijn in totaal 19 winkels en horecazaken gevestigd.
Het oude deel van het winkelcentrum heeft aan de binnen- en buitenzijde een facelift gekregen en is aangepast aan de eisen van deze tijd. Aan de oostzijde is 1500 m² winkeloppervlak toegevoegd. Bovenop de uitbreiding heeft Lingotto 45 huurappartementen ontwikkeld voor Habion.

Winkelcentrum Leyenburg aan de Escamplaan en het Monnickendamplein (derde foto) ligt in de gelijknamige wijk vlakbij het Zuiderpark en telt 19 winkels, waaronder een AH en Jumbo supermarkt (voorheen C1000). Het buurtwinkelcentrum dateert uit 1970 en werd in 1996 gemoderniseerd.