Nieuwe vestiging Equipe Zorgbedrijven in Amsterdam opgeleverd

Focus heeft het privékliniek van Equipe in Amsterdam opgeleverd.

Focus Real Estate heeft de privékliniek toegevoegd aan zijn portefeuille.
Een bestaand kantoorgebouw aan de Laarderhoogtweg 12 in Amsterdam-Zuidoost, nabij het Academisch Centrum, werd getransformeerd tot een kliniek voor Equipe Zorgbedrijven. Focus sloot voor deze nieuwe vestiging een langjarig huurcontract met Equipe.

Meer privéklinieken
Het aantal privéklinieken in Nederland is de laatste jaren sterk gestegen. Meer en meer cliënten vinden hun weg naar particuliere klinieken, waar doorgaans zorg van betere kwaliteit wordt geboden, zonder lange wachttijden. Een van de grootste partijen binnen dit zorgsegment is Equipe Zorgbedrijven, een zelfstandige groep van gespecialiseerde klinieken.

In de nieuwe vestiging in Amsterdam biedt Equipe onder meer hand- en polschirurgie en plastische chirurgie. Focus herontwikkelde hiervoor circa 7000 m² bvo kantoorruimte tot een moderne kliniek met onder meer vier operatiekamers, privé recovery rooms en 15 spreek- en behandelkamers.

Portefeuille zorgvastgoed groeit
Focus Real Estate is een ontwikkelende belegger, actief in woningbouw, utiliteit en logistiek. Daarnaast opereert het kantoor internationaal binnen retail, in Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. In toenemende mate blijken partijen ook geïnteresseerd in de portefeuille zorgvastgoed van het Eindhovense kantoor. Met het opbouwen van een portefeuille met privéklinieken speelt Focus alert in op ontwikkelingen binnen de beleggersmarkt.

Interesse van beleggers groot
“De interesse van beleggers in zorgvastgoed is groter dan ooit,” verzekert Jeroen Hermus, director Healthcare bij de internationale vastgoedorganisatie CBRE. “Zorgvastgoed is niet conjunctuurgevoelig en dus bijzonder aantrekkelijk als beleggingsobject. Ook uit oogpunt van risicospreiding. Dat geldt zeer zeker voor deze locatie in Amsterdam-Zuidoost, midden in een uitgebreid verzorgingsgebied en dichtbij voorzieningen en belangrijke snelwegen.”

Eerder al leverde Focus privéklinieken op voor Equipe en andere zorgpartijen. Nieuwe objecten in de sector van particulier zorgvastgoed staan in de steigers.

Laatste nieuws

Evenementen