Nieuwe toekomst voor voormalig Philips hoofdkantoor

Vandaag is de combinatie Ten Brinke en Bekke & Partners eigenaar geworden van het monumentale gebouw Vredeoord B (VB) aan de Boschdijk in Eindhoven. Ten Brinke en Bekke slaan de handen ineen om het markante gebouw en de omliggende gronden een nieuwe toekomstbestendige invulling te geven.

Het kantoorgebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van ruim 33.000 m². Opnieuw gebruik als kantoorpand ligt echter niet voor de hand. Gedacht wordt aan transformatie naar wonen in combinatie met zorg en bijbehorende (commerciële) voorzieningen. De bedoeling is om het gebouw een centrale en sociale functie in het gebied te geven. Het perceel is ca. 3,5 hectare groot en biedt ook ruimte aan een aanzienlijk nieuwbouwprogramma. De verbouwing en de nieuwbouw zullen met respect voor het monumentale pand plaatsvinden, ook al zijn veel van de oorspronkelijke laagbouw én de oude geveldelen bij een renovatie en verbouwing begin deze eeuw al verdwenen.

Johan Hofmans, verantwoordelijk voor acquisitie binnen Ten Brinke: ‘We zijn trots dat we na een intensieve periode nu écht met dit icoon aan de slag kunnen gaan. Dit is een pand met een grote cultuurhistorische betekenis. Volledig uitgewerkte plannen zijn er nog niet. We hebben de diverse opties goed in kaart gebracht en gaan de komende periode gebruiken om de plannen verder concreet te maken met alle stakeholders. Uiteraard staan we ook nog open voor nieuwe ideeën.’ De gemeente Eindhoven en partijen als de Henri van Abbestichting en woningcorporatie Trudo worden ook bij de plannen betrokken. Nadat die concreet zijn moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en de bouwvergunning worden verleend, waarna met de bouw kan worden gestart. 

Laatste nieuws

Evenementen