Nieuwe parkeergarage in Bataviahaven Lelystad

Continental Car Parks en Van Wijnen Projectontwikkeling Noord realiseren een parkeergarage binnen het nieuwbouwplan Bataviahaven in Lelystad.

Het bouwplan Bataviahaven bestaat uit 175 appartementen en woningen met uitzicht op het Markermeer. De grote blikvanger in dit nieuwbouwproject is het wooncomplex met appartementen en penthouses. Op de benedenverdieping van het woongebouw komen horecagelegenheden en ruimte voor een boutiquehotel.

Aansluitend op het appartementengebouw worden herenhuizen gerealiseerd. Onderdeel van het bouwproject van Van Wijnen is een parkeergarage met 204 parkeerplaatsen verdeeld over drie bouwlagen. De te realiseren parkeergarage is bedoeld voor bewoners en de bezoekers van de in het plan opgenomen horecagelegenheden. Continental Car Parks kreeg als specialist in de ontwikkeling en bouw van parkeervoorzieningen opdracht voor deze parkeergarage.

Het modulaire bouwsysteem van Continental Car Parks zorgt ervoor dat er flexibel kan worden ingespeeld op de parkeernorm. De parkeergarage is namelijk vrij eenvoudig aan te passen naar ontwikkelingen in de toekomst. Daarnaast is dit parkeersysteem prijstechnisch interessant, waardoor de parkeerplaatsen betaalbaar blijven.

De parkeervoorziening krijgt een centrale functie in het project en is voor alle gebruikers eenvoudig te gebruiken en goed bereikbaar. Het ontwerp van de parkeergarage kwam tot stand in samenwerking met Groosman Architecten en JVZ Ingenieurs. Groosman heeft ervoor gezorgd dat de uitstraling van de omliggende tuinen wordt doorgetrokken in het uiterlijk van de parkeergarage en de gevel. Deze met groen beklede gevel houdt bovendien auto’s uit het zicht. Extra aandacht is besteed aan de verlichting. Er is daarin gezocht naar een balans tussen sfeerverlichting en de eisen die aan verlichting worden gesteld ten aanzien van sociale veiligheid.

De bouw van de parkeervoorziening in Lelystad start medio 2021.