Nieuwe appartementen opgeleverd in Klazienaveen voor de sociale huur

Midden in Klazienaveen vond vandaag de opening van het fonkelnieuwe appartementencomplex plaats.

In zes blokken realiseerde woningcorporatie Lefier samen met Brands Bouw hier 69 appartementen voor starters en kleine huishoudens. Het appartementencomplex in hartje centrum is een mooie toevoeging aan de wijk. Met dit project komen er weer betaalbare nieuwe woningen bij.

Al in de zomer kregen de nieuwe bewoners hun sleutel. De nieuwe bewoners zijn veelal starters, stellen of kleine gezinnen. ‘De bewoners zijn een mooie mix van jong en oud en van gewortelde Klazienaveeners en nieuwe dorpsgenoten,’ aldus Nienke Louwdijk, gebiedsmanager Emmen.

Zonnewende en Noback

Tijdens de opening werden de nieuwe namen voor de blokken bekend. Blok 1, 2 en 3 heeft de naam Zonnewende. Geïnspireerd door de sterrenbuurt waar het complex is gevestigd. Blok 4, 5 en 6 heeft de naam Noback. Een eervolle vernoeming naar de hoofdonderwijzer van de basisschool die op deze locatie heeft gestaan.

Het complex staat aan de Meridiaan, Neptunusbaan, Zuiderkeerkring en Echtenskanaal NZ in Klazienaveen. Het project bestaat uit zes blokken: drie blokken met twaalf galerijwoningen en drie blokken met elf woningen per blok. In totaal zijn er tien appartementen voor starters en 59 appartementen voor kleine huishoudens. Het complex is duurzaam en de woningen zijn allemaal nul-op-de-meter. De appartementen hebben een bodem warmtepomp met een warmte terugwin installatie en zonnepanelen.