Nieuwbouw Rosmolenwijk in Zaandam opgeleverd

Huurders van 70 nieuwbouwwoningen Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam krijgen hun sleutel.

Samen met de bewoners heeft Parteon de verhuizing van huurders binnen de wijk mogelijk gemaakt. Veel van de bewoners die hun nieuwe energiezuinige woning gaan betrekken wonen al jarenlang in de Rosmolenwijk. Dit duurzame nieuwbouwproject is in opdracht van Parteon door ERA Contour gebouwd.

De Belgischestraat en Kramerstraat liggen in de Rosmolenwijk. De wijk wordt op verschillende plekken vernieuwd. Veel van de nieuwe bewoners woonden voorheen in een eengezinswoning in de Rosmolenwijk en zijn doorgestroomd naar de Belgischestraat en Kramerstraat. Doorstromers komen onder andere uit omliggende straten, zoals de Hoverniersstraat, de Belgischestraat oost en de Monseigneur Callierstraat, waar vervolgprojecten gepland zijn.

De 70 eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter woningen. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp, mechanische ventilatie en zijn zeer goed geïsoleerd. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. De energie die de bewoner verbruikt, wordt gecompenseerd met de energie die de zonnepanelen opwekken. Daarmee kan de energiemeter op nul uitkomen.