Nieuw logistiek centrum in Zwolle verkocht

De Duitse vermogensbeheerder HIH Invest Real Estate heeft een nieuw te bouwen logistiek centrum van ongeveer 23.000 m2 aan de Zwolse Oldenburgstraat, op bedrijventerrein Hessenpoort, gekocht.

De verkoper is Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. De bouw van het pand start naar verwachting in maart van dit jaar en moet naar verwachting in december 2023 zijn afgerond. evenals 2.728 m2 mezzanine en 808 m2 kantoor- en  ontmoetingsruimtes. Daarnaast komen er 24 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 140 parkeerplaatsen voor auto's, waarvan er 22 worden uitgerust met oplaadpunten voor elektrische voertuigen. HH Invest wil de Breeam Very Good certificering voor het pand behalen.

Op het dak zal een fotovoltaïsche installatie van 5.000 m2, met mogelijkheid tot verdere uitbreiding, worden geïnstalleerd. Deze installatie voorziet in de volledige elektriciteitsbehoefte van het pand. De enige huurder van het pand, inclusief het fotovoltaïsch systeem, wordt DKL Equipment, een dochteronderneming van De Klok Logistics, een middelgrote logistieke dienstverlener.

De legal due diligence (DD) is uitgevoerd door DLA Piper Nederland, de fiscale DD door Meijburg & Co en de technische DD door Cushman & Wakefield Netherlands. Cushman & Wakefield Nederland trad ook op als makelaar voor HIH Invest. CBRE vertegenwoordigde de verkoper.