Newomij koopt 24 woningen in Ede

Newomij koopt 24 grondgebonden woningen in het plan Hollandse Linde in Ede van MorgenWonen (onderdeel van VolkerWessels). De woningen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.

In het plan Hollandse Linde ontwikkelt MorgenWonen, gezamenlijk met Dunavast, in totaal 53 grondgebonden woningen, waarvan 29 koopwoningen. Newomij heeft hiervan 24 huurwoningen aangekocht.

De woningen bestaan uit hoek- en tussenwoningen, waarvan diverse zijn voorzien van een dwarskap. Alle woningen zijn gasloos en energiezuinig. Ze worden vooraf gefabriceerd en slechts met zeven verkeersbewegingen gebouwd. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd.

Het plan Hollandse Linde is gelegen in de wijk Veldhuizen op de plek van het voormalige winkelcentrum De Lindenhost. Het plan wordt gekenmerkt door de groene opzet, centrale buitenruimte en naastgelegen wadi’s.

Voor Newomij is dit de vierde aankoop van een aanzienlijk aandeel binnen een nieuwbouwproject in korte tijd. De aankoop sluit goed aan op de acquisitiefocus van Newomij om nieuw- en jongbouw te verwerven in het middel-dure segment op locaties binnen en buiten de Randstad.

Bire Real Estate begeleidde de partijen bij de samenwerking.