Netto huurinkomsten Eurocommercial 2% omlaag

Over de laatste 15 maanden heeft winkelcentrumeigenaar Eurocommercial 2% minder huurinkomsten gekregen dan in de vergelijkbare periode daarvoor. De lagere inkomsten zijn het gevolg van de Corona-crisis. 

Eurocommercial, dat winkelcentra in Zweden, België, Frankrijk en Italië bezit maar een beursnotering in Nederland heeft, publiceerde 'vijfde' kwartaalcijfers. In januari wil Eurocommercial beginnen met een nieuw boekjaar en het systeem van het gebroken boekjaar dat eindigde deze zomer, veranderen. 

In totaal heeft Eurocommercial voor € 21,7 mln aan concessies moeten doen aan de huurders van de winkelcentra. Dat de impact op de cijfers nu € 2,4 mln is, komt doordat alleen de concessies in Zweden (€ 2mln) volledig zijn meegenomen. De concessies in de andere landen worden uitgespreid over de lopende huurperiodes of als er een break in het huurcontract komt. 

De netto huurinkomsten over de laatste 15 maanden tot 30 september kwamen uit op € 219,3 mln, een daling van 2% ten opzichte van de vergelijkbare periode ervoor.

Eurocommercial heeft aangekondigd geen interim-dividend uit te keren omdat het onzeker is over de gevolgen van de tweede corona-golf.