Nep-coronanieuws treft koers NIBC

Het aandeel van zakenbank NIBC, met een belangrijke vastgoedafdeling, is de laatste dagen gekelderd tot ver onder de biedprijs van € 9,85 per aandeel.

Dinsdag sloot het aandeel ruim 16% lager, op € 4,55. De koers stond zo onder druk omdat het nieuws rondzong dat bieder Blackstone – de grootste vastgoedbezitter ter wereld met € 135 mrd onder management – door de coronacrisis onder het bod uit zou willen of een lager bod zou willen doen.

NIBC verklaarde gisteren nabeurs: ‘NIBC [wenst] te verduidelijken dat in het geval dat het fusieprotocol zoals ondertekend met de bieder en van kracht sinds 25 februari 2020 wordt beëindigd, dan wel zou worden opgezegd door één der partijen, een dergelijk nieuw feit zou kwalificeren als ‘voorwetenschap’ [...], hetgeen een directe publicatie middels een persbericht noodzakelijk zou maken.’

De bank laat weten dat de voorbereidingen voor de overname gewoon doorgaan en dat de bank onder andere is begonnen met het proces van de adviesaanvraag voor de ondernemingsraad. Er volgt een update op 24 maart.