NVM verhuist naar nieuw en duurzaam pand in Papendorp

Makelaarsvereniging NVM verruilt het huidige hoofdkantoor in Nieuwegein voor een nieuw en duurzaam pand in Papendorp, gemeente Utrecht. De contracten met architect en ontwikkelaar Heembouw zijn woensdagmiddag getekend.

Het nieuwe pand heeft straks een oppervlakte van ruim 5.200 m² met 135 werkplekken verdeeld over vier verdiepingen plus 140 parkeerplaatsen. Het kantoor zal ruimte bieden aan medewerkers van het NVM-bureau, de NVM Holding en de Academy voor Vastgoed.

In de schetsen van het nieuwe kantoor valt het open en glazen atrium op. Daaromheen komen diverse ruimten met afwisselende functies: flexplekken, ontmoetingsplekken en plekken waar geconcentreerd kan worden gewerkt of gestudeerd. Voorzitter Onno Hoes: ‘Ik ben trots op dit prachtige, nieuwe pand; een nieuw ‘clubhuis’ van onze vereniging: daar waar we elkaar ontmoeten en plek is voor innovatie en verdieping. Met de bouw van dit transparante en duurzame gebouw dragen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bij om de bouwsector op stoom te houden’.

Ontwerp
De indeling van het nieuwe NVM-pand is flexibel van opzet: nieuwe werkconcepten of een wisselende bezetting zijn geen belemmering, ook in relatie met corona en het feit dat medewerkers wellicht vaker thuis willen werken. Op eenvoudige wijze kan de indeling worden aangepast. Het ontwerp is gericht op een lange levensduur van constructie en materialen. Zo krijgt de gevel keramische tegels die nauwelijks onderhoud nodig hebben, zo’n 75 jaar meegaan en daarna hergebruikt kunnen worden. Op het dak komen zonnepanelen, het gebouw is aardgasvrij en voorzien van een warmtepomp, klimaatplafonds. Bovendien is het kantoor zeer goed bereikbaar met het OV. Heembouw heeft in opdracht van de NVM het pand ontworpen en zal het ook realiseren.

In aanwezigheid van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen tekenden namen NVM voorzitter Onno Hoes, penningmeester Michel ten Hag en voorzitter vakgroep business Sander Heidinga. Léon Heddes (algemeen directeur) en Durk van Loon (directeur) deden dit namens Heembouw. De start van de bouw is eind 2020 voorzien en de daadwerkelijke verhuizing staat begin 2022 gepland.