NSI koopt drie gebouwen in Amsterdam en Rotterdam

NSI heeft in een off-market transactie voor bijna € 80 mln drie kantoorgebouwen gekocht.

De belangrijkste aankoop betreft het Atlanta gebouw aan de Stadhouderskade 5-6 in het centrum van Amsterdam. Het gebouw van 6.542 m² met 11 verdiepingen staat op eigen grond. Vorig jaar is het complex gerenoveerd. WeWork is voor de komende vijftien jaar de huurder van het volledige pand.

Aan de Hogehilweg 6 in Amsterdam Zuidoost heeft NSI een multi-tenant gebouw van 3.097 m² gekocht. Het gebouw met energielabel B is volledig verhuurd en heeft een resterende huurtermijn van 2,7 jaar.  Het gebouw in Rotterdam ligt in het centrum aan de Westblaak 155-189. Het biedt 6.202 m² moderne kantoorruimte en heeft energielabel A. Het gebouw heeft meerdere huurders en een bezettingsgraad van 88% met een resterende huurtermijn van 3,7 jaar.

Het bruto aanvangsrendement is 5,8%. De portefeuille heeft een leegstandspercentage van 2,8% en een gemiddelde looptijd van de huurcontracten van 10,5 jaar. Ahmed Ouahim, head of transactions bij NSI: "De portefeuille is aantrekkelijk door het geboden rendement, gegeven de centrale locaties en de mogelijkheden om verder waarde toe te voegen.”

De acquisitie van deze drie gebouwen verstevigt de positie van NSI als leidende belegger in kantoorruimte op goede locaties in de vijf grote steden. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 55% van de totale waarde van de beleggingsportefeuille (€ 1,3 mrd).

img
Redacteur
Profiel