NSI en ASR Real Estate behalen onverminderd vijf sterren in GRESB assessment

In de jaarlijkse Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) heeft NSI voor het vijfde jaar op rij de maximale vijf sterren behaald. De totaalscore van NSI was 93 van de 100 punten.

Met deze prestatie staat NSI op de vierde plek van alle 105 deelnemende beursgenoteerde vastgoedondernemingen in Europa. “Het wederom behalen van de vijf-sterren rating is een sterke erkenning van de inzet van het team op het gebied van duurzaamheid. Deze prestatie benadrukt onze vooruitstrevende aanpak op het gebied van de verduurzaming van onze assets met als doel een toekomstbestendige, Paris-proof portefeuille”, aldus CEO Bernd Stahli.

Ook de komende jaren blijft NSI volop investeren in duurzame gebouwen. Doel is om voor 2035 het energieverbruik van de portefeuille te reduceren tot ≤ 85 kWh/m² per jaar, waarmee NSI onder de gestelde norm van de Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) blijft.

Het woning-, kantoren-, science park- en retailfonds van ASR Real Estate handhaafden eveneens de rating van vijf sterren. De uitgebreidere verstrekking van energie-, GHG-, afval- en waterdata samen met uitgebreidere data over klimaatrisico’s hebben ervoor gezorgd dat zij opnieuw hoog scoorden. Hiermee behoren de fondsen tot de 20% duurzaamste GRESB-fondsen ter wereld.

“Dankzij onze inspanningen om duurzaamheid te integreren in alle aspecten van onze portefeuilles behaalden onze fondsen een outperformance in hun peer group. Met onze Paris Proof routekaarten en het Framework for Climate Adaptive Buildings blijven we stappen zetten op het gebied van energiereductie en klimaatadapatie. Samen met onze institutionele investeerders werken we zo aan leefbare en duurzame gebouwen, steden en gemeenschappen”, verklaart CEO Dick Gort.

ASR heeft de ambitie om de gebouwen uiterlijk in 2045, maar het liefst eerder, te laten voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. Het afgelopen jaar hebben het woning-, kantoren-, science park- en retailfonds de energie-intensiteit met gemiddeld 12,5% gereduceerd.

 

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen