NBU koopt ziekenhuisterrein voor woningbouw nabij centrum Oosterhout

Amphia heeft het ziekenhuisterrein aan de Pasteurlaan in Oosterhout verkocht aan de Nederlandse Bouw Unie (NBU).

 

De ontwikkelaar uit Etten-Leur wil in het gebied een kleine vierhonderd woningen bouwen. Daarvoor wordt de bestaande ziekenhuisflat gesloopt. Samen met de gemeente Oosterhout ontwikkelen zij een solide, groene gebiedsontwikkeling. Het woningbouwprogramma voorziet in de komst van ruim honderd sociale huurwoningen en de bouw van tachtig middeldure huurwoningen. De overige woningen zijn bestemd voor de koop in het middeldure en vrije segment.

Binnenstedelijke puzzel

Daarnaast zijn er plannen voor het behoud en de ontwikkeling van nieuwe medische voorzieningen, de komst van een OV-hub en de bouw van parkeervoorzieningen. Transformatie van het Amphia-terrein past goed bij ons, zegt Thijs Voesenek, adjunct-directeur bij NBU. “Wij leggen graag een binnenstedelijke puzzel. Dat is een van de redenen waarom we op deze locatie aansloegen. En het heeft een mooie omvang.” NBU neemt het terrein begin 2025 over. De gemeente Oosterhout ontvangt voor de transformatie een versnellingsbijdrage van het Rijk van € 6 mln.

Capital Value begeleidde de transactie namens Amphia. “Het voormalig ziekenhuisterrein van Amphia ligt op een uitstekende nabij het centrum van Oosterhout. De verkoop biedt een mooie kans om een nieuwe toekomstbestendige invulling te realiseren”, aldus Dirk Adriaanse, associate director bij Capital Value.

 

img
Redacteur
Profiel