Montea boekt halfjaaromzet van € 22 mln

Montea heeft met zijn Nederlandse activiteiten in het eerste halfjaar een omzet van € 22 mln gerealiseerd.

Met een concernbrede winstgroei van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar ligt Montea op koers richting het verwachte jaarresultaat, een EPRA-resultaat (het resultaat uit operationele activiteiten zoals huurinkomsten en inkomsten uit zonnepanelen) van € 4,55  per aandeel.

Door in Tiel te beginnen met de constructie van een omvangrijk duurzaam distributiecentrum voor Intergamma is nu meer dan 40% van Montea’s aangekondigde areaal van 1 miljoen m²  in ontwikkeling, in uitvoering of opgeleverd.

Van het beoogde investeringsvolume van € 260 mln voor dit jaar, heeft Montea intussen 60% geïnvesteerd, met name in lopende ontwikkelingen en acquisities in de havens van Hamburg en Gent.

Beatrixhaven Maastricht

In Nederland, waar de directeuren Cedric Montanus en Hylcke Okkinga eerder een aantrekkende beleggingsmarkt van het logistiek vastgoed signaleerden, zet die trend door. Vlak over de drempel van het tweede kwartaal kondigde Montea ook zijn eerste Nederlandse acquisitie van het jaar aan. In het Maastrichtse Beatrixhaven heeft Montea een plocatie verworven met ontwikkelingspotentieel. Via de sale and leaseback-constructie met de huidige gebruiker van de locatie, levert die direct rendement op.

Energietransitie

In de verduurzaming van het portfolio boekte Montea in Q1 en Q2 ook vooruitgang. De onderneming heeft een investering van € 30 mln aangekondigd in geavanceerde batterijparken voor de opslag van zonne-energie, die ’s nachts en tijdens piekuren kunnen worden aangewend. De batterijparken worden gerealiseerd op 21 locaties verspreid over Nederland en België. Montea wil daarmee bijdragen aan oplossingen voor de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt voor gebruikers van zijn locaties.