Mondkapjes pop-up store geopend in Amsterdamse Poort

In winkelcentrum Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost is een mondkapjes pop-up store en atelier Filter geopend.

In de winkel van 117 m2 aan de Bijlmerplein 154 wordt het concept van creatief naaiatelier en winkel gecombineerd. Er worden ter plaatse mondkapjes van lokale ontwerpers geproduceerd en verkocht.

Filter biedt ruimte aan diverse ontwerpers van lokale merken, waaronder Awakati, Nomi By Naomi en Pockies. De ontwerpers maken de mondkapjes in de winkel en doen dat eveneens op aanvraag: personen met een specifieke wens of een eigen stof kunnen voor een gepersonaliseerd mondkapje in de winkel terecht. Met de aankoop van een mondkapje steunen kopers de lokale ontwerpers en 10% van de opbrengst gaat naar Stichting Carabic, een organisatie die voedselpakketten verzorgt voor kwetsbaren in stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Winkelcentrum Amsterdamse Poort ligt naast metro- en treinstation Amsterdam Bijlmer, een belangrijk verkeersknooppunt voor openbaar vervoer in de regio. De combinatie met het verplicht dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer, maakt de komst van de pop-up store op deze plek zeer relevant. Patrick Jansen, center director van Amsterdamse Poort: “Naast de relevantie van de pop-up store in deze tijd, vinden we het belangrijk dat we lokale ondernemers de mogelijkheid kunnen bieden om hun product te presenteren en te verkopen in ons centrum. Winkelcentrum Amsterdamse Poort verandert de komende jaren van winkelgebied naar kloppend hart van Zuidoost, met meer ruimte voor beleving en lokale creativiteit. Een proces waarin bewoners, ondernemers en bezoekers een actieve rol krijgen. De creatieve cultuur in stadsdeel Zuidoost kenmerkt zich door een do-ityourself-mentaliteit: er zijn veel onafhankelijke makers, merken en labels, en er wordt onderling veel samengewerkt. Juist die cultuur willen we de ruimte geven en de komst van Filter sluit daar naadloos bij aan.”

Filter is een samenwerkingsinitiatief van organisatie 11United, modemerk Jekkah, eigenaar van winkelcentrum Amsterdamse Poort CBRE Global Investors en vastgoedbeheerder CBRE.