Momentum Leisure verwerft grond voor Pools themapark

Momentum Leisure, de leisuretak van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Momentum Capital, heeft 6,7 hectare ontwikkelingsgrond in Polen voor de ontwikkeling van een thema- en waterpark verworven.

Momentum koopt de grond van Mitiska REIM, de Belgische investeerder in convenience vastgoed in Europa. De locatie bevindt zich in het grootste metropoolgebied van Polen, Opper-Silezië, met vijf miljoen inwoners tevens één van de sterkste economische regio's van het land.

Het plot is direct gelegen naast Europa Centralna, het grootste retailproject in de stad Gliwice op een perceel van 27 hectare. Het perceel ligt aan het kruispunt van de snelwegen A1 -de belangrijkste Noord-Zuid verbinding van Polen- en de A4. Vanwege de ligging bedient het water- en themapark ook de Tsjechische markt. Het park opent naar verwachting in 2026 haar deuren.

Wouter Dekkers, CEO Momentum Leisure: "De samenwerking met Mitiska REIM is een echte win-win doordat we shopping en leisure met elkaar integreren op een perfecte locatie. We kijken ernaar uit om deze locatie en wellicht in de toekomst ook andere locaties samen te gaan ontwikkelen. Bovendien zal als onderdeel van onze net-zero strategie, zowel het thema- als het waterpark aan de duurzaamheidseisen voldoen."