MoederscheimMoonen Architects ontwerpt nieuw Rivium voor Magis Vastgoed

Rivium in Capelle aan den IJssel wordt een woon-werkgebied met een imposante skyline.

Het huidige bedrijventerrein Rivium, aan de rand van Capelle aan den IJssel staat bekend als een traditioneel kantorenpark. De gemeente Capelle en verschillende vastgoedeigenaren werken aan de ontwikkeling van een nieuwe bruisende stadswijk waar wonen en werken samenkomen. In opdracht van Magis Vastgoed ontwerpt MoederscheimMoonen Architects één van de grote transformatieprojecten in het gebied. Er wordt een bestaand kantorenplot getransformeerd naar een levendige woon- en werkomgeving.
Het ontwerp is één van de grootschalige plannen die aan de Rivium Boulevard worden ontwikkeld. Boven de plint komen verschillende volumes en torens met een gevarieerd woonprogramma. In het hart van het blok ligt een parkeergarage van twee lagen met daarboven een gezamenlijke binnentuin.
Zo komt er aan de boulevard een plint van twee lagen waar werken en horeca centraal staan. Aan de overige straatkanten worden commerciële ruimtes afgewisseld met atelierwoningen. Grenzend aan de centrale binnentuin komen woonruimtes en gemeenschappelijke functies voor bewoners, zoals bijvoorbeeld een wasserette of fitnessruimte.