Mark en Credit Suisse AM beginnen woninginvesteringsplatform

Private equity vastgoedmanager Mark start samen met Credit Suisse Asset Management een nieuw woninginvesteringsplatform.

Onder de naam Doma lanceren de partners de eerste fase van de woningportefeuille, met als einddoel het realiseren van een bruto investeringswaarde van € 1 mrd.

Onder leiding van Mark’s cio Josip Kardun, voormalig ceo van Multi gaat Doma zich richten op centraal gelegen particuliere woningen in binnenstedelijke gebieden in Duitsland en Nederland. Het gaat om (individuele) woningen en wooncomplexen die zijn opgebouwd uit kleine appartementen van maximaal 12 eenheden. Terwijl het gebruikelijk is voor institutionele beleggers om te investeren in traditionele meergezinswoningen, ziet de organisatie nog veel onbenutte kansen voor het samenbrengen van kleinere particuliere woningen op toplocaties. Doma ontsluit nieuwe investeringskansen van eerder onbereikbaar vastgoed voor deze institutionele partijen.

Doma heeft al ruim 700 vastgoedobjecten in eigendom (en in beheer) ter waarde van € 220 mln. Doel in deze eerste fase is een groei naar € 500 mln. Het platform verwacht via het bestaande pan-Europese netwerk van Mark (voorheen Meyer Bergman) en door het acquireren middels een data en technologie gestuurde benadering verder uit te breiden.

Doma is onderdeel van de multi-platformstrategie van het internationale Mark. Mark beheert momenteel € 4,4 mrd aan woningvastgoed en lanceerde in 2015 Meyer Homes, een residentieel ontwikkelingsplatform van € 600 mln gericht op locaties in Groot-Londen.