Mahler en Ter Steege kopen historische fabriekslocatie in Delft

Mahler Vastgoed Ontwikkeling heeft samen met Ter Steege Vastgoed Delft de voormalige Machine- en Gereedschappenfabriek aan de Neptunusweg 4–6 in Delft gekocht.

De historische fabriek was al vier generaties lang in handen van de familie Van der Zee.

Machine- en Gereedschappenfabriek P. van der Zee startte in 1870 startte aan de Molslaan, midden in de Delfste binnenstad. Midden jaren ’60 verhuisde de fabriek naar de huidige locatie, die tot eind 2017 de Röntgenweg heette en inmiddels in de Delftse Spoorzone is opgenomen. In de fabriek werden de destijds bekende Seaco-tools gemaakt, terwijl de bovenverdieping achtereenvolgens in gebruik was bij de SMRA van de Ned. Herv. kerk, een laboratoriumschool en ROC Mondriaan.

Herontwikkeling naar woningbouw
Mahler en Ter Steege zullen de historische fabriekslocatie herontwikkelen naar woningbouw met een gedeelte bedrijfsmatig vastgoed. In de eerste conceptvorming komt de geschiedenis van de fabriek terug. Daarnaast is er in het plan ruimte voor extra groen en woonkwaliteit. Dit resulteert in een nieuwe buurt voor jonge gezinnen, doorstromers en senioren, onder andere door levensloopbestendige woningen. Naar verwachting wordt er in 2023 begonnen met de realisatie.

Ter Steege Bouw Vastgoed West zal de realisatie van de ontwikkeling op zich nemen.

Bij de verkoop van de locatie machinefabriek P. van der Zee waren Cushman & Wakefield Den Haag en Van der Stap Notarissen betrokken.