Maas Wijkontwikkeling en Blue House winnen tender voor seniorenwoningen in Krimpen aan den IJssel

De tender voor een seniorenhof in Krimpen aan den IJssel is gewonnen door het team van Maas Wijkontwikkeling, Blue-house, LAP Landscape & Urban Design en Klunder Architecten.

Twee voormalige korfbalvelden (1,67 hectare) op locatie Driekamp worden her-ontwikkeld voor de bouw van Hof Driekamp, veertig levensloopbestendige seniorenwoningen over zeven speels in het landschap geplaatste woonblokken. De woningen worden gesitueerd rondom twee groene, biodiverse binnenhoven met ieder een eigen thema. Zo wordt het eerste hof ingericht als thee- en kruidentuin waar ‘samen tuinieren’ een centrale rol speelt. Het andere of wordt ingericht als waterrusttuin, met getrapte wadi’s.

Bij de ontwikkeling van het plan is speciale aandacht besteed aan het stimuleren van ontmoetingen. Daarmee willen de ontwerpers anonimiteit en eenzaamheid zo veel mogelijk tegengaan. Alle woningen hebben daarom de voordeur aan het hof. Zo kunnen passerende buren een praatje maken met elkaar en wordt de sociale veiligheid gewaarborgd. Ook komt er in het hof een paviljoen als plek voor ontmoeting.

img
Redacteur
Profiel