Maarsen Groep geeft startsein voor bouw Dear North in Amsterdam-Noord

Maarsen Groep en Dura Vermeer Bouw Midden West hebben een realisatieovereenkomst getekend voor de bouw van een mixed-use complex aan de Distelweg in Amsterdam Noord.

Project Dear North omvat 104 huurappartementen, 4.200 m2 kantoorruimte, horeca in de plint en parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. De sloop van de oude panden is inmiddels gereed. Aansluitend wordt de grond gesaneerd en de kavel bouwrijp gemaakt. De bouw start in het najaar. Oplevering is voorzien twee jaar later.

Het industriële karakter van Buiksloterham is leidend geweest bij het ontwerp van Dear North. Het project is natuurinclusief ontworpen en wordt rainproof ingericht. De 104 appartementen liggen aan het Johan van Hasseltkanaal. De studio’s, twee- en vierkamerappartementen variëren in omvang tussen 30 m2 en 85 m2. Voor de kantoorruimte is het Breeam Excellent (ontwerp)certificaat toegekend.

“Wij hebben deze locatie al lang in bezit en transformeren de plek – waar ooit een aluminiumfabriek stond – naar een duurzame plek om te wonen en te werken. Met de bouw van Dear North dragen wij ons steentje bij aan het terugdringen van het woningtekort,” zegt Monique Maarsen, algemeen directeur van Maarsen Groep. Zij spreekt van een investering voor de lange termijn.

img
Redacteur
Profiel