Maarsen Groep en Dura Vermeer starten bouw 104 appartementen Amsterdam

In opdracht van Maarsen Groep realiseert Dura Vermeer Bouw Midden West een mixed-use project aan de Distelweg 78 in Amsterdam Noord.

Het appartementencomplex, Dear North gedoopt, is een ontwerp van architectenbureau MoederscheimMoonen. Het omvat een mix van huurappartementen, kantoorruimte, lofts en gemeenschappelijke voorzieningen zoals parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen en een koffiebar in de plint. Het multifunctionele gebouw moet daarmee bijdragen aan de levendige en dynamische transformatie van Buiksloterham in Amsterdam Noord.

De woontoren is gelegen aan het Johan van Hasseltkanaal en omvat 104 appartementen, variërend van studio’s, twee- en vierkamerappartementen met een omvang tussen de 30 en 85 m². De woningen worden voorzien van duurzaam opgewekte energie en worden opgeleverd met energielabel A+++ en op de begane grond wordt een gemeenschappelijke huiskamer en buitenruimte gerealiseerd.

Paris Proof

Het kantoorgebouw is gecertificeerd met Breeam-Excellent, wordt opgeleverd met een energielabel A++++ en is ontworpen volgens de principes van Paris Proof. De kantoorruimte wordt verder gekenmerkt door een grote mate van flexibiliteit en indeelbaarheid en gedeelde voorzieningen. Tussen de woontoren en kantoorgebouw wordt een ruime parkeergarage gerealiseerd met rondom een groene gevel voor auto’s, scooters en fietsen.

De buitenruimte is ontworpen door Baljon Landschapsarchitecten. In het ontwerp staat natuurinclusiviteit en biodiversiteit centraal. Er komen vogelhuisjes, faunastimulerende boomstammen, grondheuvels en een rijke mix aan bomen en planten.

“Met Dear North zetten we een nieuwe stap in de verdere ontwikkeling van Amsterdam Noord als een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Dit project staat niet alleen voor hoogwaardige architectuur, maar ook voor een sterke focus op duurzaamheid en leefbaarheid”, aldus Monique Maarsen, algemeen directeur van de Maarsen Groep.