MN koopt woningontwikkeling in Alphen aan den Rijn

Bogor verkoopt voor ruim 20 miljoen een ontwikkeling aan de Ambonstraat in Alphen aan den Rijn aan MN, dat optreedt namens pensioenfonds PMT.

Bogor ontwikkelde op locatie een aangepast bouwplan met 60 huurappartementen waarvan het grootste deel in de vrije sector. Het investeringsvolume bedraagt ruim 20 miljoen.

Het project dat ontworpen is door Kolpa Architecten omvat totaal 60 huurappartementen verdeeld over vijf woonlagen in een carré vormgegeven zijn. Op de hoek van de Prins Bernhardlaan is daarbij een marktante toren gesitueerd met negen woonlagen waarin de grotere appartementen zijn opgenomen. Hier bevindt zich ook de centrale entree van het gebouw met elementen van het mozaïek van de voormalige Salvatorikerk.

De invulling kenmerkt zich door een diversiteit aan woningtypes en oppervlaktes, waarbij alle woningen de beschikking hebben over een privé buitenruimte. In parkeren is voorzien door middel van een stallingsgarage in de kelder voor bewoners en diverse openbare parkeerplaatsen rondom het gebouw.

BVR Bouw uit Gorinchem is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. De investering wordt toegevoegd aan de vastgoedportefeuille van pensioenvoorziener PMT. De sloop en bouw starten in het vierde kwartaal van 2021.

Bire Real Estate trad op als adviseur namens MN.