MIPIM – Debat over gevolgen oorlog in Oekraïne

Het bord met beoogde deelnemers in de Oekraïne-ruimte in het Palais des Festivals et des Congrès de Cannes illustreert dat vele deelnemers uit het land de zakenreis niet hebben gemaakt.

Zo’n 31 bedrijven en organisaties staan op de lijst van verhinderden, waaronder de Ukrainian Real Estate Club, Kyiv Investment Agency, LvivTech.City, Midlands Development Ukraine, Masnavi Capital, Kyic City Administration, Unit.City en Mandarin Plaza Group, waarvan het nieuwe luxueuze winkelcentrum Mandarin Plaza in Kyiv, dicht bij het centrum van de hoofdstad, zwaar zou zijn gepromoot.

Op het mededelingenbord staan ook fondsenwervende initiatieven zoals Save Life, een liefdadigheidsfonds dat sinds 2014 het Oekraïense leger helpt, en Army SOS, een vrijwilligersorganisatie die soldaten helpt. Organisator Anna Nestulia zei: ‘Vanwege de Russische invasie van het land kan de Oekraïense vastgoedgemeenschap Mipim dit jaar niet bijwonen. In plaats daarvan moeten zij zich richten op de verdediging van het land, de bevolking, de vrijheid en de onafhankelijkheid.’

Niettemin organiseerde Nestulia ’s middags een speciaal evenement waar gastsprekers debatteerden over de gevolgen van het conflict, waarvan sommigen gele en blauwe badges of sjaals droegen.