Leyten/Trebbe zet plan woontoren Bouwhuis in Maarssen door

Ontwikkelcombinatie Leyten / Trebbe  heeft eind vorig maand  de ontwikkellocatie Saturnus aan de Planetenbaan in de nieuwe wijk Ruimtekwartier in Maarssen gekocht van Edelwonen, onderdeel van Bouwhuis Groep. De ontwikkelcombinatie zet de bestaande plannen voor een woontoren met 275 appartementen door. 

Na de eerdere transformatie van de drie bestaande kantoorgebouwen naar woningen in Ruimtekwartier, heeft Edelwonen de afgelopen jaren  de contouren van de locatie ontwikkeld en de anterieure overeenkomst gesloten voor de bouw van een nieuwe eyecatcher voor Maarssen: een 70 meter hoge woontoren 

De woontoren  biedt straks plaats aan maximaal 275 appartementen voor met name starters en senioren in zowel koop als huur. Ook komt er een commerciële ruimte om ontmoeting te faciliteren en de sociale cohesie te versterken. Naast een parkeervoorziening wordt er deelmobiliteit voor de bewoners ter beschikking gesteld.

Binnenkort start Leyten / Trebbe op eigen risico met de uitontwikkeling van de woontoren. Belangrijke uitgangspunten voor Saturnus zijn onder meer een levendige plint, een groene uitstraling, een natuurinclusieve en klimaatadaptieve leefomgeving en volop mogelijkheden voor ontmoeting. Bij de ontwikkeling wordt samengewerkt met gemeente Stichtse Vecht, Klunder Architecten en Buro Ma.an.