LCP verhuurt Campus A58 van 115.000 m² in Roosendaal aan retailer

Logistics Capital Partners heeft voor haar distributiecomplex Campus A58 recentelijk een meerjarige huurovereenkomst gesloten met een grote internationale retailer.

Het complex op op het bedrijventerrein Majoppeveld-Noord te Roosendaal omvat 115.000 m², waarmee het volgens LCP een van de grootste verhuurtransacties in de logistiek van de afgelopen jaren is.

In Nederland betekent dit voor LCP na het DC van Primark te Borchwerf 2, eveneens in Roosendaal, dat werd gerealiseerd in 2016 en uitgebreid in 2019, het tweede grote logistieke project, dat succesvol wordt afgerond.

De eerste fase van Campus A58, met een omvang van circa 48.000 m², werd eind oktober 2021 opgeleverd en is inmiddels in gebruik genomen. In twee vervolgfasen van respectievelijk nog eens 48.000 m² en aansluitend 20.000 m² zal Campus A58 in een periode vanaf januari 2022 tot maart 2023 verder worden afgerond en door dezelfde huurder in gebruik worden genomen. Hierbij worden de kantoren naar behoefte van de klant ingebouwd. De realisatie van het project wordt verzorgd door Bouwbedrijf Vrolijk.

Voor de gebruiker biedt Campus een ideale oplossing voor de bulkopslag van haar producten en de belevering van haar stationaire DC’s, waar vandaan de artikelen verder naar de winkels worden verspreid in Nederland en diverse andere landen in Europa. Vanuit Campus A58 zal door de gebruiker geen E-commerce distributie direct naar consumenten plaatsvinden.

Het logistieke complex is gebouwd volgens de moderne standaarden in de logistieke markt, waaronder een optimale vrije indeelbaarheid, hoge toelaatbare vloerbelasting, energiezuinige LED verlichting, etc. Op het gebied van duurzaamheid is voor het distributiecomplex BREEAM-NL “Excellent” de ambitie.

JLL heeft verhuurder LCP begeleidt bij deze transactie en was in collegiale samenwerking met Bridgegap aangesteld voor de verhuur van Campus A58. CMS en Schaap Advocaten verzorgde het juridisch advies.