L'Etoile Properties koopt Karwei in Arnhem

Ter uitbreiding van de portefeuille van een intern fonds heeft L’Etoile Properties een bouwmarkt gelegen aan de Delta 131 in Arnhem verworven.

De geheel vernieuwde Karwei bevindt zich in bedrijvenpark IJsseloord 2 te Arnhem.

Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 4000 m² en ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. De bouwmarkt werd in 2006 opgeleverd en is sindsdien verhuurd aan Karwei. Recentelijk heeft Karwei een substantiële huurverlenging getekend voor dit object.

Na de verwerving van het voormalige hoofdkantoor van Knab Bank in Hoofddorp, is dit de tweede acquisitie van dit fonds. Het is de intentie om de gediversifieerde vastgoedportefeuille verder uit te breiden tot een volume van € 40 mln. Het is de ambitie van het private fonds om een vastgoedportefeuille te realiseren van kleinschalige tot middelgrote kantoor-, retail, residentiële en logistieke objecten.

L’Etoile Properties, die tevens het beheer op zich zal nemen, is bijgestaan door DFLS Advocaten als juridisch/fiscaal adviseur, Melssen Bouwadvies als technisch adviseur, PolarReal als financieringsadviseur en Kleuver Vastgoed als commercieel adviseur. Verkoper ProWinko heeft zich juridisch laten bijstaan door Eversheds Sutherland.

Investment Manager L’Etoile Properties heeft circa € 6,3 mrd aan commercieel vastgoed in beheer. Vanuit het kantoor in Nederland wordt ruim € 2 mrd beheerd. L'Etoile Properties werd in 1990 opgericht in Frankrijk en heeft inmiddels kantoren in Amsterdam, Parijs, Londen, Hamburg, Madrid, Seoul en Luxemburg.