Koninklijke Heijmans versterkt zich op Brabantse woningmarkt

Heijmans neemt alle activiteiten over van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen uit Hooge Mierde. Familiebedrijf Van Gisbergen is een ontwikkelende bouwer met als voornaamste focus grondgebonden woningen in de regio Groot-Eindhoven.

Van Gisbergen werd in 1900 opgericht door de grootvader van de huidige directeur en aandeelhouder, Peter van Gisbergen. Van Gisbergen is een stabiel renderende onderneming, die zich onderscheidt op basis van een sterk lokaal netwerk, kwaliteit en innovatie. 'Een mooie toevoeging voor Heijmans', aldus het bedrijf. In 2023 behaalde Van Gisbergen een omzet van €45 mln met een netto resultaat van €3 mln. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities. De overnamesom bedraagt €13 mln in contanten.

Met de voorgenomen overname versterkt Heijmans haar marktpositie in vastgoedontwikkeling en bouw in de regio Groot-Eindhoven. In het gebied rondom Eindhoven is de behoefte aan woningen groot, gezien de economische groei in de Brainport-regio. Van Gisbergen zal zelfstandig blijven opereren, waarbij de dagelijkse aansturing zal worden verzorgd door Alf van der Sanden (Directeur Bouwbedrijf) en Tino Verspaandonk (Directeur Projectontwikkeling).

Heijmans is verheugd dat Peter van Gisbergen bereid is gevonden tot eind 2025 betrokken te blijven bij de onderneming en zijn taken gefaseerd over te dragen. Maarten van Duijn (Voorzitter directie Heijmans Vastgoed) zal binnen Heijmans het eerste aanspreekpunt zijn voor Van Gisbergen. Alle medewerkers (55fte) blijven in dienst en het bedrijf zal actief blijven vanaf de huidige locatie en onder eigen naam opereren. Medewerkers van Van Gisbergen zijn inmiddels geïnformeerd.

De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben positief geadviseerd. De transactie wordt nog ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De overname is pas na deze goedkeuring definitief.

Ton Hillen, CEO Heijmans: ‘Deze overname past in de strategie van Heijmans, waarin de woningmarkt een belangrijk aandachtspunt is voor onze verdere groei. Van Gisbergen heeft een grondportefeuille en een sterke reputatie in een groeiende regio van Nederland. Met deze transactie onderstrepen wij ons vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt. De onderliggende vraag naar nieuwbouwwoningen in de regio Groot-Eindhoven blijft immers onverminderd hoog, door sterke economische groei en de groeiende bevolking.’

Peter van Gisbergen, CEO Van Gisbergen:Omdat ik geen bedrijfsopvolging heb, was ik al enige tijd op zoek naar een overnamekandidaat. Hierbij waren voor mij drie criteria van belang: dat er met respect met de werknemers wordt omgegaan en iedereen mee over kan; dat het bedrijf onder eigen naam zelfstandig kan worden voortgezet en dat er vanuit de locatie in Hooge-Mierde kan blijven gewerkt. Met de overname door Heijmans en met de inzet van Alf van der Sanden en Tino Verspaandonk, ben ik ervan overtuigd dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd is.’

Laatste nieuws

Evenementen