Koer wint aanbesteding Parkstad Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft plan Koer als winnaar aangewezen voor de ontwikkeling van het terrein tussen Laan op Zuid en Hilledijk, genaamd Parkstad Blok I.

Plan Koer is een ontwerp van ontwikkelaar Vorm, Studio Architectuur Maken, Lola Landscape Architects en V8 Architects. Naar verwachting wordt in de eerste helft van 2022 met de bouw gestart.

Het project krijgt een mix van 167 huur- en koopwoningen en veel groen. Bewoners beschikken over voorzieningen zoals een mobiliteitshub, een talenschool, thuiswerkplekken, een lobby en een ‘marathonbalkon’ waar bewoners hardlopers kunnen aanmoedigen. Verder komt er een park en een collectieve klusplek met de naam Villa Residu.

Het plan is ontworpen vanuit de gedachte om energiegebruik en materiaalgebruik te beperken.. Daarom heeft het een flexibel indeelbare draagstructuur uit beton en hout, die toekomstige aanpassingen eenvoudig maakt en wordt Villa Residu compleet gebouwd met hergebruikte materialen.

Het project maakt deel uit van de ontwikkeling Tweebosbuurt en Parkstad, dat de verbinding vormt tussen de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid.