Kadans Science Partner ontwikkelt multi-tenantgebouw op Utrecht Science Park

Universiteit Utrecht en Stichting Utrecht Science Park hebben Kadans Science Partner geselecteerd om een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te ontwikkelen en te exploiteren op Utrecht Science Park. Voor Kadans Science Partner betekent dit het derde gebouw op dit science park. 

Voor project Kavel 32 waren Universiteit Utrecht en Stichting Utrecht Science Park op zoek naar een partij die een multi-tenant laboratorium gebouw voor R&D start-ups en scale-ups in de Life Sciences sector gaat financieren, ontwikkelen, realiseren en exploiteren.

Met de ingediende plannen heeft Kadans Science Partner de hoogste score behaald voor de realisatie en exploitatie van het nieuwe multi-tenant gebouw. Kadans zal op kavel 32 van het Utrecht Science Park een toekomstbestendig en energieneutraal gebouw opleveren, genaamd Plus Ultra Utrecht. Plus Ultra Utrecht zal ruim 22.000 m2 kantoor- en laboratoriumruimte bieden. Omdat zowel Kadans als het Utrecht Science Park duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, wordt er ingezet op een BREAAM-NL OUTSTANDING certificering en daarmee een energieneutraal gebouw. Het primaire energiegebruik wordt beperkt met energiezuinige installaties volledig gecompenseerd met zonnepanelen. Daarnaast zet Kadans in op tal van andere duurzaamheids-onderdelen, geheel in lijn met de ambitie van Utrecht Science Park. 

Utrecht Science Park is een innovatieve science community voor de versnelde ontwikkeling van een gezonde, duurzame samenleving. Op loopafstand van elkaar werken hier ruim 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde medische centra, kennisinstellingen en bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid.

Voor de realisatie van Plus Ultra Utrecht zal Kadans samenwerken met cepezed architecten, Deerns, Tielemans constructieadvies, Goossen te Pas bouw en MTD-landschapsarchitecten.