KKR verkoopt studentenwoningen in Groningen en Utrecht

Investeringsmaatschappij KKR heeft voor € 190 mln twee studentenhuisvestingsprojecten in Groningen en Utrecht verkocht.

Xior Student Housing heeft de afgelopen zomer opgeleverde 23 verdiepingen tellende Prisma Tower met 700 units in Groningen aangekocht voor ruim € 90 mln. Greystar Real Estate Partners LLC verwierf voor € 98,5 mln 680 studentenwoningen in Utrecht. Het complex in Utrecht omvat 463 nieuwgebouwde studentenwoningen en een gerenoveerde vleugel van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis met 219 units. Beide gebouwen werden in oktober opgeleverd.

KKR verwierf beide projecten in 2018 in een joint-venture met Round Hill Capital om te voorzien in de groeiende vraag naar betaalbare accommodaties voor studenten en jonge professionals. “We zien Nederland als een belangrijke vastgoedmarkt en zullen blijven zoeken naar mogelijkheden om te investeren in het leveren van kwaliteitsactiva om te profiteren van de aanhoudende vraag”, aldus Seb D'Avanzo, managing director European Real Estate.

Greystar is in deze transactie geadviseerd door Houthoff, Savills en PwC en Xior door Van Doorne. De verkoper werd bijgestaan door Loyens & Loeff, Deloitte en JLL.

img
Redacteur
Profiel