KKR koopt Roompot vakantieparken

De Amerikaanse private equity partij KKR heeft een deal gesloten met private equity firma PAI Partners voor de aankoop van de Roompot Group. Roompot heeft vakantieparken in Nederland en verschillende andere West-Europese landen.

Hoewel de financiële details van de deal niet bekend zijn gemaakt, zou het gaan om een transactie van rond de 1 mrd euro. Roompot is opgericht in 1965 in Zeeland en is eigenaar en exploitant van 23 vakantieparken in Nederland, België en Duitsland. In totaal exploiteert Roompot meer dan 150 parken in Nederland, Denemarken, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje, van eersteklas resorts tot gerieflijke parken en kampeerterreinen. 

Onder de vorige eigenaar PAI heeft Roompot fors geïnvesteerd in een upgrade en uitbreiding van de parken, resulterend in dubbele groeicijfers. De organisatie verwelkomt nu jaarlijks drie miljoen gasten die gezamenlijk goed zijn voor dertien miljoen overnachtingen. KKR zal met het huidige management team verder bouwen aan de groei van de Roompot Group.