KGAL Investment Management koopt kantoorgebouw Westerlaan Offices Rotterdam

KGAL Investment Management heeft namens een pan-Europees fonds het volledig verhuurde kantoorgebouw (9.200 m²) aan de Westerlaan 10 in Rotterdam aangekocht.

Gebouw W10 direct aan de Nieuwe Maas is al jaren het hoofdkantoor van Vopak. Twee jaar geleden is het huurcontract nog voor vijftien jaar verlengd. W10 is gebouwd in 2004 en heeft in 2016 een grootschalige renovatie ondergaan. Met energielabel A++ en een Breeam in-use certificering ‘zeer goed’ voldoet W10 aan hoge duurzaamheidsnormen. Bij het gebouw zijn 170 parkeerplekken beschikbaar. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster ruim € 44 mln.

“Rotterdam is niet alleen een belangrijk handelscentrum, maar biedt ook een hoge levenskwaliteit - en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, tegen lagere prijzen. Daarom is Rotterdam populair bij zowel bedrijven als professionals," legt André Zücker, managing director en head of realeEstate van KGAL Investment Management uit. "Hoogwaardige kantoorruimte is schaars en heel gewild, wat ook te zien is aan de lage leegstand in Rotterdam."

NL real estate Knight Frank heeft verkoper geadviseerd tijdens het proces en verkoper is juridisch bijgestaan door Van Doorne. CBRE en Loyens & Loeff traden op namens koper.

img
Redacteur
Profiel