Jongen start bouw 56 appartementen in Offenbeek

Bouwbedrijven Jongen is donderdag 5 september begonnen met de bouw van twee appartementencomplexen in Offenbeek-Reuver voor corporatie WoonGoed 2000.

Deze appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Oppe Brik dat woningcorporatie WoonGoed 2000 Bouwbedrijven in samenwerking met de gemeente Beesel verwezenlijkt.

Elk gebouw bevat 28 huurwoningen, geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. De toekomstige huurders van deze energiezuinige appartementen kunnen naar verwachting eind 2020 hun intrek nemen.

Het zijn ‘Nul-op-de-meter’-woningen (NOM), waarbij bij ‘normale bewoning’ wordt het energieverbruik vrijwel geheel gedekt wordt door de energie die de zonnepanelen op het dak van het complex opwekken. Verder is in het ontwerp van de appartementen gezorgd voor levensloopbestendigheid. Elk complex is voorzien van een eigen parkeerkelder.

Het eerste appartementengebouw met 28 woningen van Oppe Brik heeft WoonGoed 2000 in 2017 opgeleverd. Ook zorgde de woningcorporatie voor de bouw van 12 beneden-bovenwoningen en 8 eengezinswoningen. Als deze woningen zijn gebouwd via het principe van ‘Nul-op-de-meter’. Eerder realiseerde de gemeente al een aantal koopwoningen in Oppe Brik.