John Landman nieuwe directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft John Landman (45) benoemd tot directeur van PFZW. Hij volgt Peter Borgdorff op die op 1 januari 2021 met pensioen gaat.

Landman begon zijn loopbaan bij het Ministerie van Economische Zaken en werkte vervolgens bij de Sociaal Economische Raad. Daarna was hij bij De Nederlandsche Bank in verschillende leidinggevende functies  verantwoordelijk voor toezicht op de pensioensector. De afgelopen jaren werkte hij bij de Nederlandse Zorgautoriteit als Directeur Strategie.

“Voor mij is het eervol om in deze prachtige functie in zo’n turbulente periode een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n groot maatschappelijk belang als pensioen”, aldus Landman. Joanne Kellermann, bestuursvoorzitter PFZW: “Met John Landman krijgen wij iemand die diepgaande inhoudelijke kennis heeft van de pensioensector en een ruime leidinggevende ervaring. Als bestuur  kijken we er naar uit samen met hem en de sociale partners onze schouders te zetten onder de uitdagingen die voor ons liggen, met als grootste prioriteit de overstap naar het nieuwe stelsel.”

PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van 2,9 miljoen (oud-) werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds beheert het belegd vermogen, dat ultimo juni 2020 € 232,9 miljard bedroeg.