Jan-Willem Bastijn in Europees managementteam CBRE IM

CBRE Investment Management heeft Jan-Willem Bastijn benoemd tot Head of EMEA Transactions voor de directe vastgoedinvesteringsstrategieën.

Jan-Willem Bastijn, Head of Capital Markets Europa van Cushman & Wakefield, stapt over naar CBRE IM, waar hij verantwoordelijk wordt voor Europese transacties. CBRE IM heeft een hybride organisaties met landenorganisaties en cross-border organisaties. 

Bastijn werd bekend door zijn cross-border investment transacties, zoals de verkoop van het gigantische winkelcentrum in Helsinki van Wereldhave voor € 450 mln. Hij deed ook de grootste deal van Duitsland met Trianon Tower in Frankfurt van Northstar aan Koreanen voor € 670. In Wenen zette hij een fonds op van € 800 mln.

Hij werkte daarbij samen met het EMEA Capital Markets team in Londen.

Jan-Willem Bastijn is in 1996 bij Cushman & Wakefield in Amsterdam in dienst getreden als medewerker van de Retail Agency afdeling en is in 2004 gaan werken bij de afdeling Capital Markets. In 2007 werd hij een Equity Partner en van 2009 tot 2012 was hij managing partner van Cushman & Wakefield in Nederland.

Bastijn wilde graag een keer ‘aan de andere kant van de tafel’ zitten, bij de belegger. Dat kon volgens hem niet beter dan bij CBRE IM, dat behalve een vestiging in Londen ook veel coördineert vanuit de vestiging in Schiphol.