Jan Snel realiseert 152 woningen voor woningcorporatie Centrada

Jan Snel gaat woningcorporatie Centrada voorzien van 152 circulaire woningen in Campus Zuid in Lelystad.

Het project, genaamd ‘Wonen bij LARS’, wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Jan Snel en Centrada gaan 152 modulaire woningen realiseren, verdeeld over drie compacte woongebouwen. Dit zijn kleine, volwaardige appartementen van zo’n 22 tot 36 vierkante meter met e´e´n of twee kamers.

In Lelystad kunnen naast reguliere woningzoekenden ook andere doelgroepen steeds minder snel een woning vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die vanwege een scheiding met spoed een andere woning nodig hebben.

Bij het ontwerpen van de gebouwen is gekozen voor duurzame materialen en een rustig kleurenschema dat past bij de nabije omgeving. Hierdoor steken de drie gebouwen niet af tegen de omgeving. Alle daken van de woningen zijn voorzien van zonnepanelen die worden ingezet voor de energievoorziening van alle algemene voorzieningen in het complex. Op die manier geeft Jan Snel concreet invulling aan slimmer, sneller én schoner bouwen.

De modulair bouwer is tevens verantwoordelijk voor het aanleggen van parkeerplaatsen, fietsenstallingen en groene zones. Bijzonder daarbij is dat er bij de parkeerplaatsen gebruik wordt gemaakt van halfverharding. Hierdoor kan regenwater beter worden opgenomen in de bodem, zonder dat deze in het riool verdwijnt.

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: ‘We zijn blij met dit woonproduct. Het is een mooie aanvulling op onze vastgoedportefeuille en voldoet geheel aan onze eisen. Het kan snel worden gerealiseerd, zodat de eerste bewoners eind dit jaar al kunnen inhuizen. En dat is fijn, omdat zij vaak met spoed op zoek zijn naar woonruimte.’