Hyosung landt op energiecampus Arnhem

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyosung gaat haar Europese R&D-centrum vestigen op het voormalige KEMA-terrein Arnhems Buiten.  Vanuit dit nieuwe R&D-centrum gaat het bedrijf werken aan de verduurzaming en doorontwikkeling van het Europese hoogspanningsnet.

De komst van Hyosung versterkt de positie van Arnhems Buiten als Energiecampus. Sinds 2022 herontwikkelen vastgoedontwikkelaar City Developer-S en Perspectieffonds Gelderland, een fonds van de provincie Gelderland beheerd door Oost NL, het 17 hectare voormalige Kema-terrein tot een hotspot voor energietransitie.

Versnellen energietransitie

Arnhems Buiten is een kennisintensieve werklocatie waar toonaangevende internationale spelers als DNV, Specialized en Tennet al gevestigd zijn. Hyosung heeft daarom bewust gekozen voor de de Arnhemse energieacampus vertelt CEO Takeshi Yokata: 'Arnhems Buiten is voor ons een geschikte locatie vanwege de nabijheid van grote en kleine spelers in de elektriciteitsdistributiesector. Vanuit Arnhems Buiten wil Hyosung de komende jaren stappen zetten om de ontwikkelingen in de Europese energietransitie te versnellen.'

Bijna 100 jaar oud gebouw

'KEMA (de voormalig NV Keuring van Elektrische Materialen Arnhem - RP)  heeft deze locatie vanaf de jaren dertig ingericht' vertelt Thijs van Dieren, directeur Arnhems Buiten. 'Op dit fundament van de eerste energietransitie bouwen we nu door.' Arnhems Buiten gaat het R&D-centrum van Hyosung gereed maken en het energielabel van het bijna 100 jaar oude gebouw van 3.200 m2 opwaarderen naar minimaal A+.

Toevoeging aan het ecosysteem

Invest in Holland-partners Oost NL en NFIA ondersteunden Hyosung bij het realiseren van hun ambities. Bernold Kemperink, manager Tech & Energy bij Oost NL: 'De komst van Hyosung straalt positief af op onze positie in het ecosysteem binnen het Europese speelveld rondom elektrificatie. Het is niet alleen een versterking voor Arnhems Buiten, maar ook voor het bredere ecosysteem in en rondom Arnhem.'

Hernieuwbare energie

Hyosung Heavy Industries is onderdeel van Hyosung Corporation, een Zuid-Koreaans industrieel conglomeraat dat actief is in de chemische industrie, industriële machines en IT-industrie. De divisie Hyosung Heavy Industries heeft meer dan 3.000 mensen in dienst en richt zich op hernieuwbare energie met industriële energieschakelsystemen en transformatoren.