Holland Immo Group plaatst Zorgwoningfonds 5

Het door fondsaanbieder Holland Immo Group eind november gelanceerde IMMO Zorgwoningfonds 5 is binnen 3 weken volplaatst en wordt op 22 december opgericht.

De totale emissie bedroeg ruim € 19,3 mln verdeeld over 3872 participaties van € 5000. Het fondsvolume bedraagt € 37,6 miljoen. Hiervan wordt € 18,3 miljoen hypothecair gefinancierd.

Immo Zorgwoningfonds 5 belegt in twee nieuw te bouwen woon(zorg)locaties Hoog Dalem in Gorinchem en De Bleijenhoek in Bladel met in totaal 109 zelfstandige (senioren/zorg)appartementen en 99 parkeerplaatsen.
Het verwachte totaalrendement bedraagt 6,0% op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 5,1% per jaar.

Holland Immo Group koopt het pand in Bladel van WoonZorg Direct, een samenwerkingsverband tussen BurgtBouw, B&R Groep en 040 Vastgoed Ontwikkeling. Het betreft een bestaand gebouw in het centrum, dat de afgelopen jaren diende als medisch centrum. Nu wordt het volledig getransformeerd en uitgebouwd tot woonzorggebouw, geschikt voor bewoning door mensen met dementie met nieuwe zorgtechnologie. In januari 2021 start BurgtBouw met de realisatie en in Q1 2022 zal het gebouw worden opgeleverd, waarna omstreeks 30 bewoners hun intrek zullen nemen in het gebouw. Het gebouw beschikt naast individuele appartementen ook over gezamenlijke faciliteiten zoals een leefkeuken, een woonkamer, een bibliotheek en een atelier. Op het terrein worden 18 parkeerplaatsen en een dementievriendelijke tuin met diverse terrassen gesitueerd. Long at Home is betrokken bij de exploitatie van het woonzorggebouw.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor Immo Huurwoningfonds 5, waarvan de introductie in februari 2021 wordt verwacht. Voor de eerste drie kwartalen van 2021 bedraagt de pipeline voor nieuwe fondsintroducties inmiddels € 120 mln.