Hier vof realiseert 165 appartementen in Amersfoort voor de Alliantie

Alliantie Ontwikkeling heeft van Hier vof 165 huurappartementen gekocht op de locatie Zangvogelweg in Amersfoort.

Hier vof is een samenwerkingsverband tussen Profund Vastgoedontwikkeling en bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek.

Het project met de naam Hier bestaat uit twee gebouwen, een woontoren van 23 meter aan de Zangvogelweg en een woontoren van 60 meter hoog aan het Valleikanaal. Beide gebouwen worden omgeven door een parkachtige omgeving. Deze tuin geeft toegang aan beide woongebouwen en de parkeergarage.

Hier biedt 165 appartementen van vier verschillende types van 44,5–108 m² en maatschappelijke functies in de plint van het gebouw. Het ontwerp is van 01–10 Architecten uit Rotterdam.

Op de locatie staat nu nog een schoolgebouw, dat eerder in gebruik was door ROC Midden Nederland en tijdelijk onderdak bood aan het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium. Het gebouw op deze locatie wordt gesloopt, waardoor de locatie van ongeveer 1 hectare vrijkomt voor woningbouw. Het project ligt dichtbij de historische binnenstad van Amersfoort en is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en langzaam verkeer.

De gemeenteraad is al in 2019 akkoord gegaan met dit plan. Momenteel lopen de ruimtelijke ordeningsprocedures en start bouw staat gepland voor eind 2020. In maart wordt gestart met het slopen van het oude schoolgebouw.