Herontwikkeling Peperkliplocatie in Schiedam beklonken

De gemeente Schiedam en Stichting Primo Schiedam hebben donderdag 20 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend met Ballast Nedam Development.

De overeenkomst is het startsein voor de herontwikkeling van de Peperkliplocatie. De gezamenlijke ambitie is om hier een ‘Hart van de Wijk’ voor Schiedam-Oost te realiseren. De Peperkliplocatie biedt uiteindelijk ruimte aan een nieuwe basisschool, een sporthal, aan maatschappelijke en commerciële functies en circa 150 woningen.

Na een oproep van de gemeente voor een integrale aanpak van het gebied kwam de visie, inclusief plan van aanpak, van Ballast Nedam Development na een zorgvuldige selectieprocedure als beste naar voren. Zij zijn daarin bijgestaan door Kikx Development, MoederscheimMoonen Architects, Orange Architects, Felixx Landscape & Planners, &Flux, Stipo, Spark Parkeren en Climate Neutral Building.

De gemeente Schiedam gaat de komende maanden samen met Stichting Primo en de ontwikkelende partijen een haalbaarheidsonderzoek doen. 

De officiële ondertekening vond plaats om 16.30 uur in aanwezigheid van wethouder Bouwen en Wonen Antoinette Laan, directeur Peter Jonkers van Primo en Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development.