Henk Stienstra overleden

De Heerlense vastgoedondernemer Henk Stienstra (1940) is op 17 juli 2019 in zijn geboorteplaats Heerlen op 78-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed.

De loopbaan van Stienstra begon in 1961 met de opening van een makelaarskantoor in Heerlen. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een vastgoedonderneming die naast de makelaardij met diverse vestigingen in Limburg ook projectontwikkeling deed, zowel woningen als commercieel vastgoed. Er werd een omvangrijke eigen woningportefeuille opgebouwd.

Bij het 25-jarig bestaan van Stienstra in 1986 telde de onderneming 130 medewerkers, een aantal dat in 2002 was opgelopen tot 221.

Begin 2000 nam Stienstra het strategische besluit om woningprojectontwikkeling te verkopen aan BPD en commercieel vastgoedontwikkeling aan 3W real estate. De makelaardij werd via een management buy-out met Kor Bonnema verzelfstandigd.
Ook droeg Stienstra in 2008 een woningportefeuille met circa 4000 woningen over aan Bouwfonds REIM. Daarmee werd de basis gelegd voor de transformatie naar een vastgoedonderneming met een omvangrijke vastgoedportefeuille verspreid over heel Nederland, gericht op de continuïteit van Mercurius & Stienstra als familiebedrijf.

In 2012 nam Stienstra op 71-jarige leeftijd het besluit met pensioen te gaan. Hij trad terug als directeur en droeg de directie over aan Frans Herberighs, die de onderneming sindsdien leidt.