Stienstra neemt 113 appartementen over van AM in Overvecht

De particuliere belegger Stienstra koopt de resterende huurwoningen in het nieuwbouwproject DeBuurt in Utrecht Overvecht van ontwikkelaar AM. De bouw van de drie woonblokken met in totaal 343 appartementen is 5 april 2019 officieel gestart.

Het plan omvat 343 huurwoningen tussen 40 en 120 m², verdeeld over drie woongebouwen, die voor het grootste deel in het middeldure huursegment vallen. Daarnaast vormen ook zorgwoningen onderdeel van het woonprogramma en zijn er twee parkeergarages.
In februari werd al bekend gemaakt dat Syntrus Achmea Real Estate & Finance 230 woningen zal afnemen namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund en het Pensioenfonds van de Metalektro (PME). Het betreft bouwblokken B en C. In het gebouw van PME worden 112 appartementen gerealiseerd plus commerciële ruimte. Het gebouw van het zorgvastgoedfonds bestaat uit 94 levensloopbestendige woningen, een commerciële ruimte en een atrium. Daarnaast komen er drie groepswoningen met in totaal 24 units voor dementerende ouderen. Het zorgvastgoedfonds gaat deze woningen verhuren aan een zorginstelling.

Een der grootste particuliere beleggers
Stienstra neemt blok A met 113 huurwoningen over en brengt deze onder in zijn beleggingsportefeuille. Hoeveel de belegger uit Heerlen hiervoor betaalt, is niet bekend gemaakt.
De woningen van Stienstra zijn te vinden in heel Nederland, van Vaals tot Den Helder. De vastgoedonderneming werd in 1961 opgericht door Henk Stienstra en is uitgegroeid tot een van de grootste particuliere vastgoedeigenaren in Nederland. Quote schatte de waarde van de vastgoedportefeuille in 2017 op € 940 mln. Zijn dochter Yvonne Stienstra vervult de rol van commissaris. Sinds 1 januari 2017 is Alphons Spaninks directeur vastgoed. Hij is afkomstig van AXA IM.

DeBuurt
AM heeft het plan op de voormalige NPD-locatie in Utrecht Overvecht.omgedoopt tot DeBuurt. De nieuwe naam en website werden tegelijkertijd met de start bouw onthuld. DeBuurt geeft volgens de ontwikkelaar een impuls aan het centrumgebied van Overvecht en is daarmee een belangrijk moment voor de wijk. "DeBuurt beantwoordt aan de wens van bewoners en de gemeente om ontmoeting, talentontwikkeling, gezond stedelijk wonen en leven in een toekomstbestendige omgeving een plek te geven binnen Overvecht. Het nieuw te ontwikkelen stuk stad geeft daarmee een kwaliteitsimpuls aan de wijk, het centrumgebied en daarbuiten."

Superplint
In het middelste gebouw wordt een zogeheten ‘Superplint’ ontwikkeld, een grote hal van in totaal circa 1400 m², waar (startende) ondernemers en kunst en culturele voorzieningen een plek krijgen. Daarnaast biedt AM, samen met de gemeente Utrecht en de bouwer, BAM Wonen, leerwerkplekken in de bouw voor jongeren en werkzoekenden uit Overvecht.

De oplevering van de DeBuurt is naar verwachting vanaf eind 2020.